fbpx

Veelgestelde vragen over Chat GPT

Door Linda Pitoy op 18 februari 2023
De online marketing scene schudt op haar grondvesten, want Chat GPT is the new AI kid in town. Hieronder 6 veelgestelde vragen over Chat GPT. Wat is Chat GPT? Chat GPT is een high tech chatbot gemaakt door het bedrijf OpenAI. Het kan je helpen met taken zoals: Alles doet Chat GPT in een recordtempo. […]
lees verder...

De online marketing scene schudt op haar grondvesten, want Chat GPT is the new AI kid in town. Hieronder 6 veelgestelde vragen over Chat GPT.

Wat is Chat GPT?

Chat GPT is een high tech chatbot gemaakt door het bedrijf OpenAI. Het kan je helpen met taken zoals:

  • het beantwoorden van vragen
  • adviezen geven
  • teksten schrijven
  • teksten samenvatten
  • vertalingen maken
  • Code schrijven voor programmeurs
  • And counting…

Alles doet Chat GPT in een recordtempo. Het is mogelijk om binnen enkele seconden hele artikelen te laten schrijven door de Chat GPT.

De officiële benaming van de techniek is dat het een taalmodel is, maar welke leek heeft een beeld bij het woord “taalmodel”? Ik noem het een Chatbot met bijna menselijke trekjes. Het is een goede tool om in te zetten bij de eerder beschreven taken, maar het vervangt de rol van de mens niet.

Wat zijn de nadelen van Chat GPT?

De output van Chat GPT is vaak onvolledig en bevat ook gewoon fouten. Controleer daarom nauwkeurig de resultaten van Chat GPT voordat je het inzet als bijvoorbeeld blogtekst. 

Vergeet dan alleen niet de tekst te herschrijven als je de tekst wilt gebruiken voor seo doeleinden. Ai-content is bijvoorbeeld in strijd met de richtlijnen van Google. Het is bovendien niet mogelijk om te achterhalen wat de exacte bronnen zijn die Chat GPT heeft geraadpleegd. Zet het daarom niet in zonder de aanvullende kennis van een expert. 

Hoe werkt Chat GPT?

Chat GPT gebruikt geavanceerde machine learning-technieken (AI/Kunstmatige intelligentie) om te leren van enorme hoeveelheden tekst en zo zijn kennis en taalvaardigheid te vergroten. De ontwikkelingen hierin volgen elkaar op in sneltreinvaart.

OpenAI (het bedrijf achter Chat GPT) heeft als streven een Chat GPT versie neer te zetten die content maakt die niet te onderscheiden is van content die gecreëerd is door mensen. 

Is Chat GPT gratis?

Op het moment van schrijven is er een gratis mogelijkheid om Chat GPT te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is het aanmaken van een account. Daarnaast is er een betaalde optie. De tool is zo immens populair dat je heel vaak de volgende melding te zien krijgt: 

Chat GPT is at capacity. 

Je kunt er dan niet in en er tijdelijk geen gebruik van maken. De mensen met een betaald account krijgen voorrang. 

Waarom zijn sommige mensen bang voor Chat GPT?

Sommige mensen zijn bang dat Chat GPT in de toekomst hun werk overneemt.

Hoe goed zijn de teksten van Chat-GPT?

De teksten van de 3e variant van Chat GPT, GPT-3, lijken heel erg op teksten die door mensen zijn geschreven.

Het is zelfs mogelijk om via Chat GPT memes en strips te maken. In de korte tijd dat de tool er is zijn er al integraties met programma’s zoals Gmail en Slack.

Is Chat GPT ook in het Nederlands?

Chat GPT is ontwikkeld in Amerika. Het aanmaken van een account gebeurt daarom vaak in het Engels. Als je eenmaal in Chat GPT zit, dan kun je gewoon in het Nederlands communiceren. Het gebeurt soms dat Chat GPT je per ongeluk antwoordt in het Engels, maar als je dan op "regenerate response" klikt, herpakt hij vaak weer naar het Nederlands.

Wie kunnen Chat GPT gebruiken?

✅ Online Marketeers
✅ Content Creators
✅ Kennis ondernemers
✅ Ondernemers die diensten verkopen
✅ E-mailmarketeers
✅ Brand marketeers
✅ Copywriters
✅ Tekstschrijvers
✅ Seo specialisten

Ontdek wat Chat GPT voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu