fbpx

Optimaliseer jouw YouTube video´s met Chat GPT

Door Linda Pitoy op 17 april 2023
Video content is hip & happening. Je kunt er als ondernemer ook niet meer omheen. Wil jij jouw YouTube video's optimaliseren voor betere vindbaarheid? Dan heb ik goed nieuws voor je! Chat GPT is hier om jou te helpen. Als je niet weet waar je moet beginnen met het optimaliseren van je titels en beschrijvingen, […]
lees verder...
YouTube video optimaliseren met Chat GPT

Video content is hip & happening. Je kunt er als ondernemer ook niet meer omheen. Wil jij jouw YouTube video's optimaliseren voor betere vindbaarheid? Dan heb ik goed nieuws voor je! Chat GPT is hier om jou te helpen. Als je niet weet waar je moet beginnen met het optimaliseren van je titels en beschrijvingen, dan kan Chat GPT je binnen enkele seconden een SEO-proof omschrijving genereren.

YouTube SEO: zorg voor betere vindbaarheid

Het toepassen van YouTube SEO is de sleutel tot succes. Hierdoor worden jouw video's niet alleen beter gevonden binnen YouTube, maar ook hoger gerankt in Google. En aangezien YouTube onderdeel is van Google, is dit extra belangrijk.

Er zijn verschillende manieren om je video’s te optimaliseren voor SEO, maar de titel en omschrijving zijn eigenlijk vaak ondergeschoven kindjes. Super zonde, want met wat simpele aanpassingen kun jij je vindbaarheid vergroten. Aan de slag dus!

Verwerk zoekwoorden in je titel

Zeg je SEO, dan zeg je zoekwoorden. Die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook voor je video’s op YouTube is het mega belangrijk om zoekwoorden te verwerken in je titel en beschrijving.

Gelukkig maakt YouTube dit makkelijker door suggesties te geven wanneer je een zoekwoord invoert in de zoekbalk. Daarnaast kun je ook een asterisk (*) toevoegen voor je zoekwoord om bredere inspiratie te krijgen.

Wat is een goede titel van je video?

Ok check. Je weet nu welke zoekwoorden je wil gebruiken. Voor een goede titel die vraagt om doorklikken is het van belang dat je een voorproefje geeft wat de kijker te zien krijgt. Tips voor een goeie titel:

  • Maximaal 60 tekens
  • Gebruik het zoekwoord vooraan in je titel
  • Stel een vraag
  • Wees realistisch en niet te overdreven

Omschrijving van je YouTube video

Maar wat zet je nou in hemelsnaam in de omschrijving? Kort gezegd vertel je hier beknopt waar je video over gaat. Gebruik ook hier weer je belangrijkste zoekwoorden vooraan in de tekst. In de omschrijving van je video kun je in YouTube maximaal 1000 tekens tekst kwijt. Onthoud dat je altijd maar de eerste 125 ziet, dus maak er alsjeblieft geen boekwerk van.

Heb je een Call to Action? Vermeld deze dan ook zeker. Vergeet ook niet om hier je URL van je website of socials te benoemen. Zodat ze je meteen ook daar kunnen vinden.


Maak gebruik van Chat GPT voor een SEO-proof omschrijving

Een goeie titel en omschrijving van je YouTube video is echt een must om hoger te scoren met je video's. Geen inspiratie? Gebruik Chat GPT. Geef aan waar je video over gaat, vermeld hierbij de zoekwoorden en je eventuele CTA, et voilà. Binnen enkele seconden heeft Chat GPT voor jou een titel en SEO-proof omschrijving gemaakt.

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu