fbpx

Chat GPT en het maken van podcasts

Door Patricia den Blanken op 4 april 2023
Wist je dat je met Chat GPT ook podcasts kan maken? Met zo’n 2,2 miljoen luisteraars in Nederlands zijn podcasts hartstikke hip. Voor jou als ondernemer een uitgelezen kans om een doelgroep aan te boren die je normaal misschien niet bereikt via je website of social media. In dit blog kun je lezen hoe je […]
lees verder...
Chat GPT en podcasts

Wist je dat je met Chat GPT ook podcasts kan maken? Met zo’n 2,2 miljoen luisteraars in Nederlands zijn podcasts hartstikke hip. Voor jou als ondernemer een uitgelezen kans om een doelgroep aan te boren die je normaal misschien niet bereikt via je website of social media. In dit blog kun je lezen hoe je Chat GPT inzet voor jouw podcast en veel tijd bespaart met een aantal handige tips.

Naam nodig voor je podcast? Vraag het Chat GPT.

Een beetje podcast heeft als eerste een lekker pakkende naam. Eentje die lekker over de tong rolt en met een beetje mazzel ook blijft hangen. Maar boy, net als een bedrijfsnaam kan dit een behoorlijke pain in the *** zijn. Zo erg zelfs dat het je kan weerhouden om er überhaupt aan te beginnen. Daar is Chat GPT to the rescue. Geef de prompt: Kan je mij suggesties geven voor een pakkende naam voor mijn podcast? Mijn podcast gaat over < onderwerp> en heeft de volgende kenmerken: <kenmerken>

Et voilà, jouw podcast is geboren!

Chat GPT maakt een script voor je podcast.

Voordat je van start gaat met je podcast heb je natuurlijk een plan de campagne nodig. Oftewel een script. Wat ga je in de podcast vertellen? Welke vragen ga je stellen aan je interviewer? Zit er nog een call to action in? Allemaal dingen die handig zijn om vooraf op papier te hebben. Met Chat GPT maak jij een handige basis voor je script, zoals met deze voorbeelden:

"Kan je voor mij een podcastscript maken dat boeiend, informatief en vermakelijk is? Het onderwerp is [onderwerp] voor [publiek]."

Of deze:

"Kan je mij helpen bij het structureren van mijn podcastaflevering door een opening te geven die de luisteraar pakt, een duidelijke introductie, een hoofdgedeelte dat de belangrijkste punten behandelt, en een afsluiting die de aflevering afrondt en de luisteraar aanmoedigt tot actie?"

Je podcast SEO-proof met Chat GPT

Met meer dan 850.000 actieve podcasts is het nog een hele uitdaging om goed gevonden te worden, naast alleen je moeder en je buurvrouw. Je podcast SEO-proof maken? Ook daar heeft Chat GPT handige tips voor: “Kan je mij helpen mijn podcastscript te optimaliseren voor SEO door relevante zoekwoorden en zinnen voor te stellen?"

Titel en omschrijving

Niet alleen de titel, maar ook de beschrijving van je podcast en de afleveringen moet natuurlijk lekker ‘smoelen’ om zo de luisteraar te overtuigen jouw podcast in de oren te doen tijdens het koken of de luchpauze. Geef de volgende prompt in Chat GPT en hij helpt je hierbij: "Kan je mij helpen met het bedenken van een overtuigende titel en beschrijving voor mijn podcastaflevering die mensen aanmoedigt om te luisteren en te delen?"


Leer van je concurrent

Het voordeel van zoveel podcasts is dat jouw concurrent er wellicht ook al een heeft. Je hoeft het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. Vraag Chat GPT of hij je hiermee kan helpen: "Kan je mij voorbeelden geven van succesvolle podcastafleveringen in mijn branche of niche waarvan ik kan leren?" Zo kun je inspiratie opdoen! Zorg er natuurlijk wel voor dat je je eigen sausje er overheen gooit ????

Prompts voor podcasts in Chat GPT

Tot slot nog een aantal andere handige prompts in Chat GPT voor het maken van podcasts:

"Kan je mij helpen met het bedenken van vragen om aan mijn gasten te stellen, als ik iemand interview op de podcast?"

"Kan je manieren suggereren om mijn podcastaflevering boeiend en interactief te maken, zoals het gebruik van geluidseffecten, muziek of publieksparticipatie?"

"Kan je mij tips geven over hoe ik duidelijk, zelfverzekerd en enthousiast kan spreken tijdens mijn podcastaflevering?"

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu