fbpx

Kun je afbeeldingen maken met Chat GPT?

Door Linda Pitoy op 27 maart 2023
Dat Chat GPT een awesome tool is om in te zetten voor je content marketing is je waarschijnlijk niet ontgaan (zo ja, lees dan even mijn eerdere blogs ????) Maar hoe zit dat eigenlijk met afbeeldingen? Kan Chat GPT ook afbeeldingen maken? In de gratis versie van Chat GPT kun je op dit moment alleen […]
lees verder...
Chat GPT en afbeeldingen

Dat Chat GPT een awesome tool is om in te zetten voor je content marketing is je waarschijnlijk niet ontgaan (zo ja, lees dan even mijn eerdere blogs ????) Maar hoe zit dat eigenlijk met afbeeldingen? Kan Chat GPT ook afbeeldingen maken?

In de gratis versie van Chat GPT kun je op dit moment alleen vragen stellen en teksten genereren. Wel wordt Chat GPT veel ingezet voor het samenstellen van de juiste prompts voor AI-tools die wel afbeeldingen kunnen genereren. Met de deels door Chat GPT geschreven prompts kun je dan een AI-afbeeldingen-tool in zoals Dall-e of Midjourney om je AI-afbeeldingen te maken. Klinkt best wel Science Fiction achtig hè? Of het al tijd is om je Shutterstock abonnement vaarwel te zeggen? Dát is nog een beetje te vroeg, maar ik neem je mee in de laatste ontwikkelingen.

Chat GPT en afbeeldingen

In de gratis variant van Chat GPT is het nu nog niet mogelijk om afbeeldingen op te maken. In de betaalde versie van Chat GPT kan dit dankzij de integratie met DALL-E 3 wel sinds oktober 2023.

Voorbeelden van afbeeldingen die gemaakt zijn met Chat GPT

Op de site van Openai zien we een paar voorbeelden van afbeeldingen die gemaakt zijn met Chat GPT inclusief prompt (weliswaar in het Engels):

Afbeeldingen die gemaakt zijn met Chat GPT en Dall-E 3.

Chat GPT wordt een web designer i.c.m. DALLE-3

Stel je wil een website laten maken. Ook dan kun je Chat GPT inschakelen. Hieronder zie je 3 voorbeelden van wegdesigns die gemaakt zijn door Chat GPT inclusief bijbehorende prompt (opnieuw in het Engels):

Chat GPT maakt logo's

In de betaalde variant van Chat GPT kun je Chat GPT (i.s.m. DALLE-3) aan het werk zetten om een logo voor je te maken. Hieronder zie je de voorbeelden inclusief bijbehorende prompt:

logo voorstellen gemaakt door Chat GPT en Dalle-3.

DALL-E 3 gratis via Bing

Wil je gratis afbeeldingen maken met Chat GPT of met AI? Dan is DALL-E 3 je antwoord. DALL-E 3 is de AI-afbeeldingen generator van de makers van Chat GPT. Normaal moet je betalen voor DALL-E maar je kunt er op het moment van schrijven gratis mee werken via Microsofts Bing Image Creator. Let wel op: je mag veel aansluiten in de rij. Ik heb een uur geleden geprobeerd een afbeelding te laten maken, maar helaas kom ik de wachtrij niet door. Het lijkt erop dat we een beetje in dezelfde situatie zitten als een half jaar geleden toen Chat GPT de vraag ook niet aan kon, maar we weten allemaal: geduld is een schone zaak.

Toepassingen voor afbeeldingen gemaakt door Chat GPT

Met de integratie van DALLE-3 binnen Chat GPT heb je wel echt een fantastische marketingtool in handen voor de toekomst. Jammer dat het nu alleen nog maar is weg gelegd voor de betaalde gebruikers, maar ik kan me zo voorstellen dat ook dat op een gegeven moment weer verandert. Denk je eens in wat voor eindeloze mogelijkheden het biedt om afbeeldingen te maken via Chat GPT in de toekomst. Je kunt deze beelden gebruiken voor je marketingmaterialen en je social media bijvoorbeeld.

We kennen allemaal wel het ‘gedoe’ van foto’s, privacy etc. En hoewel Canva en Shutterstock natuurlijk top zijn om afbeeldingen vandaan te plukken, zie je deze al vaak genoeg voorbijkomen bij je concullega’s right? Hoe cool is het als je zelf je eigen unieke beelden kan maken?

Chat GPT en productontwikkeling

Een andere handige toepassing van afbeeldingen gemaakt door Chat GPT is bijvoorbeeld om productontwerpen te maken. Geen dure designer meer nodig. Mock-ups, prototypes, die maak je gewoon zelf.


Maak je eigen kunst met Chat GPT

Maak je eigen kunst! Met Chat GPT kun je je fantasie volledig laten gaan en zo je eigen digitale kunst maken. Misschien ben jij wel de nieuwe Picasso in de dop! Ideaal dus voor creatievelingen en kunstenaars voor inspiratie.

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu