fbpx

Beginnen met Chat GPT? Breng eerst je ideale klant in kaart

Door Linda Pitoy op 19 april 2023
Weet jij wie jouw ideale klant is? Wat hen drijft? Wat hun verlangens en pijnpunten zijn? Het in kaart brengen van jouw ideale klant gaat je gegarandeerd helpen in jouw marketingstrategie. En voor Chat GPT superhandig als jij al weet welke kenmerken jouw doelgroep heeft. Zo kun je nog veel gerichter in je vragen stellen […]
lees verder...

Weet jij wie jouw ideale klant is? Wat hen drijft? Wat hun verlangens en pijnpunten zijn? Het in kaart brengen van jouw ideale klant gaat je gegarandeerd helpen in jouw marketingstrategie. En voor Chat GPT superhandig als jij al weet welke kenmerken jouw doelgroep heeft. Zo kun je nog veel gerichter in je vragen stellen in Chat GPT. En je weet: betere vragen, is ook betere uitkomst! Dus aan de slag!

Wat is een ideale klant?

Kort gezegd: de klanten die bij jou passen. Die passen bij wat je doet, hoe je dat aanpakt en ook waarom je dat doet. Onthoud goed dat die klanten ook echt op zoek zijn naar jou. Iemand die de perfecte oplossing heeft voor zijn of haar probleem: JIJ dus.

Waarom het belangrijk is om te weten wie je ideale klant is

Het is een eerste stap om zo jouw klanten goed te leren kennen. Als je kraakhelder hebt wie jouw klanten zijn, kun je heel gericht content gaan maken waarmee jij jouw klanten aantrekt. Hoe specifieker je je jouw klant kunt beschrijven, hoe makkelijker het is om jouw klant te bereiken.

Misschien heb je het zelf wel eens ervaren, dat je een tekst leest en denkt: “Ja hoor, ze heeft het over mij, of dit is waar ik me helemaal in herken.” Dikke kans dat je toen tot aankoop bent over gegaan? 😉

Jouw content als match

Om klanten aan te trekken voor jouw product of dienst heb je onweerstaanbare content nodig. Die jouw doelgroep echt raken. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat er leeft bij jouw ideale klant. Zodat je hierop kunt afstemmen. Wanneer je geen idee hebt, kun je dus de plank finaal misslaan. Wanneer jouw content overeenkomt met wat er leeft bij jouw ideale klant, dan is er een match. Het is net Tinder????.

Kiezen zorgt voor duidelijkheid

Als je je ideale klant niet in kaart hebt, blijf je in je content en communicatie algemener en vaak ook wat vager. Met als gevolg dat mensen zich minder aangesproken voelen en minder ‘aangaan’ op wat jij te bieden hebt. Hartstikke zonde dus. Zodra jij je ideale klant duidelijk hebt, kun je nog beter je aanbod afstemmen. En dat geeft duidelijkheid en rust.

Van doelgroep naar ideale klant

Waarschijnlijk heb je al wel een doelgroep waar je je op richt. Bijvoorbeeld vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Een doelgroep is op basis van demografische gegevens. Door een stapje verder te gaan maak je een niche: Vrouwen tussen de 25 en 45 die een eigen onderneming willen starten bijvoorbeeld. Met het bepalen van jouw ideale klant ga je nog een stap dieper. Je gaat meer in op de persoonlijke waarden en motivatie van jouw klant.

Hoe breng je je ideale klant in kaart?

Pak een pen en papier (of je laptop) en ga er eens goed voor zitten. Dit is even een klusje. Maar geloof mij, het gaat je veel opleveren. Kruip als het ware helemaal in jouw ideale klant. Waar woont hij/zij. Wat voor werk doet zij, welke hobby’s, gezinssituatie en sport vindt zij leuk? Geef haar ook een naam, zodat het nog meer tot je verbeelding gaat spreken.

Vervolgens ga je zijn of haar pijnpunten en verlangens in kaart brengen. En ook: waar droomt jouw klant van? Van welke resultaten zou zij een gat in de lucht springen?

Download het werkboek voor jouw droomklant

Om je op weg te helpen, heb ik hier een werkboekje waarmee jij binnen en mum van tijd jouw ideale klant tot leven brengt. Succes! Download hier het werkboek voor jouw ideale klant

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu