fbpx

Hoger in google komen via afbeeldingen en fotos

Door Linda Pitoy op 9 april 2021
Afbeeldingen en foto’s als geheime ingang Je leest het goed! Jouw afbeeldingen en foto’s zijn jouw geheime toegangspoort naar Google. Gemiddeld zoekt namelijk 22% van de mensen via “afbeeldingen” op Google. Dat vind ik de moeite waard om een extra handeling voor te verrichten die je hooguit 30 seconden tijd kost. Ok, hij is natuurlijk […]
lees verder...

Afbeeldingen en foto’s als geheime ingang

Je leest het goed! Jouw afbeeldingen en foto’s zijn jouw geheime toegangspoort naar Google. Gemiddeld zoekt namelijk 22% van de mensen via “afbeeldingen” op Google. Dat vind ik de moeite waard om een extra handeling voor te verrichten die je hooguit 30 seconden tijd kost. Ok, hij is natuurlijk niet echt geheim, maar veel mensen weten dit niet. Daarom is er vaak véél minder concurrentie binnen de afbeeldingen van Google en scoor je daar vaak makkelijker.

In nog geen 30 seconden hoger in Google

Weet jij wat 1094.jpg betekent? Google ook niet. Zorg daarom dat je de volgende stappen doorloopt vóórdat je je foto of afbeelding online zet:

1) Klik op de bestandsnaam van je afbeelding
2) Verwijder de huidige nietszeggende naam
3) Typ een naam waarin je belangrijkste zoekwoorden staan
4) Sla het bestand opnieuw op
5) Klaar om online te zetten

Zo help je Google om je pagina’s nog beter te begrijpen. Foto’s en afbeeldingen zijn ook gewoon items die je Google proof kunt maken.

Extra tip:
Ik hou van afbeeldingen. Ze geven sfeer mee aan een pagina, vertellen eigenlijk iets over jouw stijl, MAAR…afbeeldingen zijn wel heel zwaar voor Mr. Internet en dat betekent dat een pagina er langer over doet om te laden. Vooral op mobiele telefoons is dat een dingetje. Dat laatste vindt Google al helemaal niet leuk. Al een paar jaar geleden hebben ze hun computerrobot naar het hiernamaals gestuurd. Er voor in de plaats gekomen is de mobiele robot en dat is best een duidelijk signaal vanuit Google. Pagina’s die het op een mobiele telefoon goed doen, krijgen een streepje voor in Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu