fbpx

Hoe verover je als nieuwkomer een top 10 plek in Google?

Door Linda Pitoy op 31 augustus 2023
Hey daar! Dus je hebt een gloednieuwe website en je wilt hem snel laten schitteren in Google, maar je hebt wat beperkingen qua budget en tijd? Geen zorgen, ik heb een plan voor je! 🚀 1. Content marketing als jouw geheime wapen Eerst en vooral: vergeet die typische verkopersmentaliteit. Zie jezelf als THE SOURCE binnen […]
lees verder...
Chat GPT en social media

Hey daar! Dus je hebt een gloednieuwe website en je wilt hem snel laten schitteren in Google, maar je hebt wat beperkingen qua budget en tijd? Geen zorgen, ik heb een plan voor je! 🚀

1. Content marketing als jouw geheime wapen

Eerst en vooral: vergeet die typische verkopersmentaliteit. Zie jezelf als THE SOURCE binnen jouw specifieke vakgebied. Ga mensen helpen. Met je kennis. Gratis.

Ken je de uitspraak: Wie goed doet, goed ontmoet? Dat idee dus. Content marketing is je sleutel tot succes! Denk aan super handige artikelen en gave video's die problemen van jouw droomklanten aanpakken. Dit soort content maakt je website waardevol en hierdoor bouw je autoriteit op in de ogen van Google. Ben je er klaar voor? Let's go! 💡

2. Size matters

Size matters. Helemaal in het geval van zoekwoorden. Kies voor zoekwoorden die wat langer zijn. Dat wil zeggen: dat ze uit uit 3 of meer woorden bestaan. De vakterm hiervoor is long tail zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn specifieker en er is daardoor veel minder concurrentie. Gebruik tools zoals Ubersuggest om waardevolle zoekwoorden te vinden die bij jouw stijl passen.

3. Content clusteren

Ga aan de slag met het clusteren van je content. Kies eerst brede onderwerpen binnen je niche als hoofdcategorieën voor je blog. Onder die categorieen hang je de subonderwerpen. In de subonderwerpen heb je lekker de ruimte om de details in te duiken. Neem dit artikel als voorbeeld. Als je naar de url kijkt dan zie je dat dit artikel hangt onder het onderwerp "chat gpt seo". Vind je het lastig om de onderwerpen te kiezen voor je content? Chat GPT kan je hier heel goed bij helpen.

4. Voor WordPress people

De Rank Math plugin is een fantatische seo-assistent voor de beginnende seo-er. Geef je titels en URL's een zoekwoord-boost. En vergeet niet om die zoekresultaten te laten knallen met pakkende titels en beschrijvingen. Inspiratie nodig om een pakkende titel te schrijven? Chat GPT is je mattie.

5. Langer blijven = een hogere positie

Je website moet een aantrekkelijke plek zijn om te blijven hangen. Dat doe je door te zorgen voor toffe afbeeldingen en goede, leesbare teksten waar liefde en aandacht in zit. En natuurlijk: video's. Die houden iedereen langer op je site én verbeteren je ranking.

7. Local love

Of je nu landelijk werkt of lokaal...Elke ondernemer zou eens moeten experimenteren met lokale seo. Claim je Google Bedrijfsprofiel en vul alles met aandacht in. Zorg voor uitnodigende beschrijvingen in plaats van teksten alsof je je administratie aan het bijwerken bent.

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu