Laat Chat GPT een blog schrijven op basis van een overzicht

Door Linda Pitoy op 9 oktober 2023
Dit artikel is het derde artikel uit een blogreeks. Deze reeks laat zien hoe je autoriteit kan pakken in Google. De eerste stap was het creëren van een topical map (een soort onderwerpenlijst), de 2e stap was het maken van een overzicht waaraan je artikel mag voldoen en de derde stap is het artikel laten […]
lees verder...
Chat GPT en social media

Dit artikel is het derde artikel uit een blogreeks. Deze reeks laat zien hoe je autoriteit kan pakken in Google. De eerste stap was het creëren van een topical map (een soort onderwerpenlijst), de 2e stap was het maken van een overzicht waaraan je artikel mag voldoen en de derde stap is het artikel laten schrijven door Chat GPT op basis van een artikeloverzicht. Stel je hebt samen met Chat GPT een overzicht en structuur bepaald voor je blogartikel en dat ziet er zo uit: (gaat verder onder de inhoud)

De opbouw van je artikel is klaar

Op het moment dat je bovenstaand overzicht in je Chat GPT scherm hebt staan, kun je mijn prompt kopiëren naar je Chat GPT venster. 

De prompt der prompts

Schrijf een blogartikel op basis van dit overzicht. Schrijf het blogartikel in een informele, behulpzame toon en voeg persoonlijke anekdotes toe als deze helpen om een punt te verduidelijken. Maak die persoonlijke anekdotes herkenbaar door ze tussen aanhalingstekens te plaatsen en vet gedrukt weer te vegen. Voeg H2’s en H3’s toe indien nodig. Breid belangrijke punten uit of voeg meer toe om minstens 1000 woorden te schrijven. 

Het blog waar Chat GPT mee komt inclusief placeholders

Chat GPT blog met placeholders

De prompt toegelicht

Een paar opmerkingen t.a.v. deze prompt: Ik vraag om persoonlijke anekdotes toe te voegen. Nu komen deze anekdotes van Chat GPT, maar je kunt ze zien als perfecte placeholders waarin jij jouw eigen anekdotes kunt toevoegen. Ook zie je op deze manier waar je ze exact in de tekst kan laten terug komen en doe je gelijk inspiratie op. Scheelt jou weer wat denkwerk. 

Als je de Chat GPT anekdotes vervangt door jouw eigen anekdotes kun je de aanhalingstekens natuurlijk verwijderen. Hetzelfde geldt voor het vetgedrukte deel. 

De H2’s en H3’s
Dit is even seo een gevalletje vakjargon. Stel je voor dat je een boek leest. H1 is de titel die op de cover van het boek staat. H2 zijn de hoofdstukken van het boek en H3 is een subtitel binnen het betreffende hoofdstuk. Die H-elementen helpen je om te begrijpen waar een boek over gaat. Voor Google is dit belangrijke informatie.  Google kijkt heel vaak op deze zogenaamde H-plekken vandaar dat we Chat GPT hiervoor een instructie meegeven in de prompt. 

Als ik binnen mijn WordPress site een tekstblok toevoeg, kan ik kiezen voor "Heading".

heading kiezen als je een tekstblok toevoegt in WordPress

Standaard kiest hij dan een H2 uit maar ik kan op "H2" klikken waardoor ik keuze heb uit de andere H's.

Extra tips

Het kan gebeuren dat Chat GPT soms halverwege stopt vul dan in de chatbox het woord “doorgaan”  in.

Bewerking

Als je tevreden bent met je resultaat, kun je de output kopiëren naar je Word-bestand. Controleer altijd de output van Chat GPT. Herschrijf elementen waar nodig. Gooi er je eigen sausje doorheen. 

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu