fbpx

De allerbeste AI tools van dit moment

Door Linda Pitoy op 8 januari 2024
Kun je je voorstellen dat je nu naar je Wintersportbestemming toe rijdt zonder Google maps?? Een jaar of 10 geleden was het de normaalste zaak van de wereld en ging je een paar dagen voor vertrek snel langs bij de ANWB winkel om kaarten op te halen. Nu hoeft dat niet meer. Ik vertrouw volledig […]
lees verder...
Chat GPT en social media

Kun je je voorstellen dat je nu naar je Wintersportbestemming toe rijdt zonder Google maps?? Een jaar of 10 geleden was het de normaalste zaak van de wereld en ging je een paar dagen voor vertrek snel langs bij de ANWB winkel om kaarten op te halen.

Nu hoeft dat niet meer. Ik vertrouw volledig op mijn Google Maps-app. šŸ¤³ Waarom? Omdat het me tijd bespaart. Omdat het altijd up-to-date is met de nieuwste files en wegwerkzaamheden onderweg. Omdat het al deze gegevens heeft en slim genoeg is om mij in enkele seconden te helpen om mijn probleem op te lossen; namelijk mijn bestemming bereiken. Snel, soepel en zonder al te veel kuren. Google Maps is een perfect voorbeeld van AI dat volledig is geĆÆntegreerd in mijn dagelijks leven. En het is verre van de enige. AI is booming en de AI-oplossingen vliegen je om je oren. šŸŖ„ VariĆ«rend van zakelijke toepassingen tot zeer persoonlijke gebruikersscenario's, maar de redenen waarom we ze gebruiken zijn min of meer hetzelfde: AI is geĆ«volueerd tot het punt waar het mensen kan helpen bij repetitieve taken, menselijke fouten kan verminderen en daardoor operationele kosten en middelen kan besparen. Dus, voor het belang van dit artikel (en mijn eigen nieuwsgierigheid), dook ik in de bruisende wereld van AI-tools. Sommige kende ik al. Zoals AI video generators, copywriting tools, of AI tools voor het genereren van kunst. Anderen ontdekte ik voor het eerst šŸ‘€ Ik had geen idee dat AI zelf code kon schrijven, Excel-formules kon genereren op basis van tekstinvoer, en levenslange AI metgezellen kon creĆ«ren, net zoals Spike Jonze voorspelde in Her, de film die werd bestempeld als een sci-fi romantisch drama toen het uitkwam in 2013. Met de nadruk op sci-fi. Dus, zonder verder oponthoud, doe met me mee om verschillende kunstmatige intelligentie tools te verkennen, en vergeet niet degenen op te schrijven die je zou willen proberen - de lijst is lang:

Wat zijn AI-tools?

AI-tools zijn softwaretoepassingen die kunstmatige intelligentie gebruiken om specifieke problemen op te lossen. En met problemen bedoel ik een breed scala aan taken, zoals het genereren van tekst, het analyseren van grote datasets, of het voorspellen van de volgende grote aardbeving. AI-tools hebben al de manier waarop we technologie gebruiken en ermee interageren getransformeerd (denk aan Siri, Google Maps, of slimme Netflix-algoritmen), en deze transformatie zal alleen maar versnellen in de toekomst. Vooral met de opkomst van een nieuwe vorm van kunstmatige intelligentie, ook wel generatieve kunstmatige intelligentie genoemd, die unieke inhoud kan genereren die nog nooit eerder heeft bestaan, staan ā€‹ā€‹we op het punt talloze nuttige toepassingen te zien in alle sectoren en industrieĆ«n. Maar hoe werken al deze AI-tools eigenlijk? Kort gezegd omvat hun werking het gebruik van machine learning-algoritmen om gegevens te analyseren en beslissingen te nemen op basis van herkende patronen en huidige trends. Dit leidt uiteindelijk tot resultaten die ofwel vergelijkbaar zijn met of beter zijn dan menselijke prestaties.

7 voordelen van AI-tools

Er zijn talloze voordelen aan het gebruik van AI-tools, zowel voor persoonlijke als zakelijke doeleinden. Er is echter ƩƩn eenvoudige belofte die aan al deze voordelen ten grondslag ligt: ze zijn er om ons leven te vereenvoudigen. Dit kan betekenen dat ze ons tijd besparen, taken die we niet leuk vinden elimineren, fouten verminderen of onze creatieve vermogens verbeteren. AI-aangedreven tools komen in verschillende vormen, zoals op browser gebaseerde toepassingen, extensies of desktop-/mobiele apps. Ongeacht hun verschijning is het zeer waarschijnlijk dat je ze hebt gekozen omdat je een of meer van de volgende voordelen erkent die ze aan je leven kunnen toevoegen: Ze zijn altijd direct beschikbaar, 24/7. Geen slaap, geen salaris, geen ziekteverlof. Ze elimineren eentonige taken. Geen repetitief werk meer; je kunt je nu richten op belangrijkere zaken. Ze zijn snel. Ze kunnen taken uitvoeren die jou weken zouden kosten... in minuten. Ze zijn nauwkeurig. Mensen maken om verschillende redenen fouten - AI doet dat bijna niet. Ze helpen je denken. Letterlijk. Heb je een partner nodig om verschillende ideeƫn te brainstormen? AI is je man/vrouw ;). Ze stellen je in staat om je creatief uit te drukken. Je hebt geen technische vaardigheden meer nodig om muziek, video's, ontwerpen of tekst te creƫren. Ze verrijken je ervaringen. Betere websites, verbeterde apps en meer meeslepende videogames - Overal is wel een AI tool voor. Nu je de belangrijkste voordelen van AI-tools kent, is het tijd om er een aantal beter te leren kennen. Klaar?

Ruim 100 AI-tools

Het is mijn streven om in dit artikel zo snel mogelijk 100 AI tools te bespreken. Voorlopig is het nog work in progress. In dit artikel zullen we AI-tools verkennen voor verschillende gebruiksscenario's. Ongeacht je achtergrond of interesses, ben ik ervan overtuigd dat je boeiende ideeĆ«n, toepassingen of misschien zelfs een AI-tool zult ontdekken die je met je vrienden wilt delen (sommige zijn ongetwijfeld vermakelijk šŸ˜‰). Ik heb ze gecategoriseerd in secties om eenvoudige navigatie mogelijk te maken, zodat je degene kunt vinden die jouw interesse wekt.

Nu heb je waarschijnlijk ten minste door de genoemde categorieƫn gebladerd. Je kunt nu naar degene gaan die je interesseert, of ervoor kiezen om door te lezen voor gedetailleerde informatie over alle AI-tools. De beschrijvingen zijn kort en bondig, zodat je snel en rechtlijnig kunt lezen. Laten we beginnen!

AI Video generatoren en Editors

Video is veruit het meest populaire medium van onze tijd. Het spreekt meerdere zintuigen aan, en we houden gewoon van het kijken naar videomateriaal. Maar als het gaat om het maken van video... Niet zo leuk meer. Of je nu een content creator, een professionele videobewerker of een complete beginner bent, je weet dat het maken van een goede video kennis, vaardigheden en de juiste apparatuur vereist - tenminste als je het op de traditionele manier doet. šŸ“¹ Gelukkig zijn er betere manieren. šŸ™Œ Ooit nagedacht over het gebruik van een AI-video-editor of het maken van volledig nieuwe videocontent met een AI-video-generator? Met een beetje hulp van AI kun je nu veel sneller en goedkoper video's maken. In plaats van je zorgen te maken over technische zaken, kun je eindelijk focussen op creativiteit en verhalen vertellen. Er zijn talloze kunstmatige intelligentie tools op de markt die je kunnen helpen bij specifieke video-gerelateerde taken. Sommige verbeteren je bestaande videomateriaal, terwijl andere volledig nieuwe video's genereren op basis van je tekstinvoer. Ja, AI maakt letterlijk magie mogelijk. Laten we eens nader kijken naar enkele van de beste AI-video-editors en -generatoren die momenteel beschikbaar zijn:

Synthesia

Synthesia is de absolute pionier in AI-video-generatie. Met hun intuĆÆtieve online platform kun je video's maken met menselijke presentatoren door eenvoudig tekst in te typen. Je kunt kiezen uit 125+ AI-avatars (gebaseerd op echte acteurs) die jouw woorden in 120+ talen kunnen uitspreken. Je kunt een gratis demo maken en vervolgens upgraden naar een persoonlijk plan ($30/maand) of een zakelijk plan (aangepaste prijs). Synthesia voordelen Het is zeer intuĆÆtief en gemakkelijk te gebruiken, geschikt voor complete beginners Het ondersteunt meer dan 120 talen Het heeft de beste avatar-kwaliteit op de markt Het heeft veel sjablonen waaruit je kunt kiezen om je op weg te helpen Het wordt gebruikt door meer dan 50.000 bedrijven en heeft een beoordeling van 4.8/5 Synthesia nadelen Het werkt alleen in een browser Het is niet duidelijk hoeveel het zakelijke plan kost.

Synthesia prijzen
Gratis demo Starter plan: $29 voor 10 minuten video, maandelijks gefactureerd met een optie voor een jaarabonnement

Enterprise: prijs gebaseerd op het aantal gebruikersplaatsen

Runway

Videobewerking was vroeger een tijdrovend en langdurig proces. Maar het vereist nu geen technische vaardigheden of dure software meer. Runway maakt het super eenvoudig om je bestaande videomateriaal te bewerken en te verbeteren: achtergronden verwijderen, objecten wegwerken, ondertitels toevoegen, en meer. Je kunt 3 projecten gratis maken, terwijl het meest populaire plan $12/editor/maand kost.

Runway voordelen

Het biedt verschillende videobewerkingsmogelijkheden:
Het stelt je in staat om video's vanaf nul te genereren
Het stelt je in staat om video's te genereren vanuit afbeeldingen

Runway nadelen
De vele functionaliteiten kunnen overweldigend zijn voor beginners
Het is enigszins beperkt als het gaat om de snelheid van gegenereerde video's
Het biedt geen video's met realistische menselijke presentatoren

Runway prijzen
Basis: Gratis Standaard: $12/gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd
Pro: $28/gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd
Onbeperkt: $76/gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd

Unscreen

Unscreen helpt je om de achtergrond van je video's te verwijderen - en het automatisch te doen.

In plaats van pixels uit te kiezen en kleuren en maskers handmatig te selecteren, analyseert Unscreen video's automatisch. AI detecteert zelfs de kleinste details, dus de resultaten zijn super nauwkeurig. En de prijs? Je kunt het gratis gebruiken met enkele beperkingen (alleen gif-export, beperkt tot 5 seconden). Als je betere kwaliteitsresultaten zonder watermerk nodig hebt, begint de prijs bij $4.99/video minuut.


Voordelen van Unscreen
Het ondersteunt verschillende formaten, zoals .mp4, .mov, .webm en .gif
Het stelt je niet alleen in staat om de achtergrond van een video te verwijderen, maar ook om een nieuwe toe te voegen
Het kan ook worden gebruikt via After Effects- of Premiere Pro-extensies
Het biedt twee soorten plannen: Abonnement en Pay as you go plan

Nadelen van Unscreen
Het lost slechts Ć©Ć©n zeer specifiek videobewerkingsprobleem op
Sommige echte gebruikersgetuigenissen ontbreken op hun website
Prijzen van Unscreen

De tool biedt twee prijsmodellen:
Abonnementsplan: van $10 tot $400 per maand
Pay as you go plan: $4.99 per video minuut

Vrew

VREW gebruikt AI om ondertiteling te genereren op basis van spraak in je video. De snelle spraakherkenning vervangt tijdrovende handmatige transcriptie, en je kunt de automatisch gegenereerde ondertitels eenvoudig bewerken. Bovendien kun je de ondertitels opmaken met verschillende lettertypen, randen en schaduwen. Het is het vermelden waard dat dit een te downloaden software is.

Voordelen van VREW
Het is eenvoudig te gebruiken
Het kan ondertitels genereren op basis van je video
Het stelt je ook in staat om een script te leveren zodat het nauwkeurigere ondertitels kan genereren

Nadelen van VREW
De tool is alleen beschikbaar als te downloaden desktop-app
De tool ondersteunt ondertitels slechts in 5 verschillende talen

Prijzen van VREW

Gratis: 120 minuten transcriptie
Light: 1,2K minuten transcriptie voor $67 per jaar
Standaard: 6K minuten transcriptie voor $124 per jaar
Zakelijk: 7,2K minuten transcriptie voor $364 per jaar

Descript

Descript is een uitgebreide AI-videobewerker waarmee je in een handomdraai professioneel ogende video's kunt maken. Je kunt het gebruiken om verschillende visuele elementen toe te voegen, titels en bijschriften in te voegen, lagen te animeren en meer. Met Descript kun je een voice-over aan je video toevoegen - ze bieden verschillende standaardstemmen, en je kunt je eigen stem klonen. Er is een beperkt gratis abonnement beschikbaar.

Voordelen van Descript
Het maakt het eenvoudig om dynamische bijschriften te maken voor allerlei soorten video's
Het kan automatisch vulwoorden uit de bijschriften van je video verwijderen
Het biedt een end-to-end videobewerkingservaring

Nadelen van Descript
Het is niet de meest intuĆÆtieve tool als je een beginner bent
Het ondersteunt alleen transcriptie in 23 talen

Prijzen van Descript
Gratis: 1 uur video per maand
Maker: $144/jaar voor 10 uur video per maand
Pro: $288/jaar voor 30 uur video per maand
Aangepaste prijzen voor zakelijke gebruikers

Ontdek wat Chat GPT allemaal voor je kan doen in 15 minuten

Bekijk mijn gratis masterclass van 20 minuten en ontdek wat je allemaal kan met Chat GPT op het gebied van marketing. Wat dacht je van: je seo boosten, een contentkalender maken en 3 nieuwsbrieven in plaats van 1 schrijven?

Online Cursus Seo teksten schrijven met Chat GPT

Gerelateerde Posts

Mijn wettelijke verplichtingen
Linda Pitoy 
Online Marketing
Hof van Galileo 4
3832 HE Leusden
usercartcrossmenu