fbpx

Hoe en waar begin ik met seo?

Online videotraining
Wil jij gratis klanten via Google?
Heb jij weinig tijd voor marketing en sales?
Wil jij binnen een uur aan de slag met je seo?

Herken je dit?

“Hoi Linda,

Een jaar geleden ging mijn site de lucht in. Wat een mijlpaal was dat. Ik vertrouwde op mijn webbouwer die zei dat het met de seo wel goed zat. Ik postte blij op Facebook, Linkedin en Instagram, want dat is gratis. Als starter is het erg fijn als je niet gelijk aan grote uitgaves vast zit.

Maar na een paar weken posten, reageerde alleen nog mijn bff’s en mijn moeder. Super lief, maar zij gaan niet bij mij kopen. Elke keer als ik Google naar mijn website zie ik alleen mijn concurrenten. Waar blijft mijn website waarvan ik dacht het wel goed zat met de seo? Ik weet dat bovenaan in Google komen belangrijk is, maar hoe dan?!?

Ik denk dat seo toch veel gedoe is. Ik twijfel ook of je toch niet stiekem moet adverteren om bovenaan in Google te komen. Kun je mij vertellen wat het kost als jij die advertenties voor mij regelt? Ik probeer nu al een jaar mijn bedrijf te laten groeien, maar het lukt niet. Ik kom niet aan genoeg klanten, maar ik wil er wel alles aan gedaan hebben voordat ik mijn passie opgeef en de stekker uit de website trek.”

Deze brandbrief van Lotte belandde in mijn e-mailbox. Lotte is niet de enige. Voor veel ondernemers lijkt bovenaan in Google komen wel 1 grote magische goocheltruc.

Binnen 1 uur aan de slag met je seo?

Seo lijkt heel ingewikkeld als je Google en Youtube opent, maar dat is het niet. Ik snap dat je overweldigt raakt als je woorden intypt als "seo voor beginners", want er komen gelijk 3 miljoen resultaten naar voren. 

Hoe kun jij als leek beoordelen welke tips en adviezen je echt vooruit helpen en welke je verder van huis brengen omdat ze inmiddels al achterhaald zijn?

Niet. 

Gelukkig heb ik inmiddels meer dan 14 jaar ervaring opgedaan bij de mooiste merken van Nederland: ICI PARIS XL, Karwei, Nuon en ga zo maar door. 

Een groot deel van die kennis heb ik gestopt in mijn quick start handleiding op het gebied van seo: mijn online seo cursus voor beginners.  

Met mijn seo training voor beginners kun je met jouw site, ik herhaal: met JOUW site, eindelijk dat podium pakken in Google. En kun jij over een uur:
woman holding white iPad
Werken aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf
Jezelf neerzetten als de GO To expert in jouw vakgebied
Bezoekers, leads en klanten binnenhalen via Google zonder ervoor te betalen.
Veel minder tijd spenderen aan marketing
Veel meer bezig zijn met je vak

Een uur zeg je?! Hoe dan?

Als ondernemer heb je tientallen petten op: Je bent verantwoordelijk voor je administratie, je salesgesprekken, het werk waarmee je daadwerkelijk je euro’s binnenhaalt en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Je hebt dus aardig wat op je bordje liggen. Seo is een groot vakgebied. Ik kan een trucendoos openen waarbij ik je 2 weken lang op sleeptouw neem en mijn inmiddels 14 jaar seo-ervaring over je heen stort.

OF je bingewatcht de komende 58 minuten mijn 9 video’s waarin ik je alleen de noodzakelijke informatie vertel, zodat je niet overspoelt wordt met informatie waar je de komende weken tot maanden niets mee gaat doen. Ik denk dat er al genoeg in die bovenkamer omgaat. Daarom staat alleen dit op het programma:
Module 1:
Wat is seo? En dat is meer dan je denkt.
Module 2:
Waarom is seo belangrijk?
Module 3:
Dit is ook seo! 3 Vergeet me nietjes
Module 4:
Hoe werkt Google en wat heb je nodig?
Module 5:
Must have: Google Search Console
Module 6:
Wat is nou een goede zoekopdracht?
Module 7:
Zoekwoordonderzoek
Module 8:
Hoe schrijf je een seotekst?
Module 9:
Een succes maken van je seoskills

Bekijk hier de aanbevelingen van oud-cursisten:

Linda legt al haar kennis op een rustige manier en in detail uit met je. ook na een online workshop geeft ze fijne feedback en ontvang je per mail nog uitleg over een vraag waar we die dag mee zoekende waren. Een fijn persoon waardoor je meer inzichten krijgt in je marketing en zelfs ik het leuk ga vinden. Bedankt Linda.

Vera Oomen

VO

Erg informatieve workshop van Linda, in enkele uren veel meer bijgeleerd dan door wekenlang te spitten op internet. Biedt ook goede nazorg ná de workshop. Topper!

Bert Hendriks

BH

Ik heb de Online training 'Hoger in Google met je teksten gevolgd'. Zonder al te veel SEO-kennis is de training goed te volgen en direct toepasbaar. Ne de training blijft Linda bereikbaar voor vragen, dus dat is prettig als je het geleerde in de praktijk toe gaat passen. Aanrader!

Gosse kloosterman

GK

Hoe snel werkt seo?

Ik ga heel eerlijk tegen je zijn. Seo is wel een kamado-joe-kwestie. Dat betekent dat het wel een aantal maanden kan duren voordat je op die felbegeerde eerste pagina belandt.

Toen ik in 2010 bij ICI PARIS XL aan de slag ging als online marketeer had ik nauwelijks budget. Ik kwam binnen toen de webshop een paar maanden live stond en heel eerlijk:
Ik maakte in het begin zorgen of ze mijn loon nog wel konden betalen over een paar maanden (Hallo, 25-jarige Linda, a.k.a. super bleu en naïef).

Ik kreeg een mega ambitieuze omzetdoelstelling mee en bizar weinig budget. Omdat ik vanuit mijn vorige baan wist dat Google rond de 60% van de omzet verzorgde, besloot ik om opnieuw met mijn euro’s all in te gaan op Google.

Op een paar honderd euro na zette ik alles op de betaalde advertenties in. De rest ging naar een training ‘seoteksten schrijven” die een halve dag tijd in beslag nam. Daarna ging ik aan de slag met het maken van Google proof content. Uiteindelijk haalde ik de absurde doelstelling door de combinatie van de betaalde en gratis resultaten in Google. Vanaf dat moment was dan ook mijn liefde voor de gratis resultaten in Google geboren.

In de jaren die volgde mocht ik bij meer A-merken aan de slag en altijd gooide ik seo als eerste online marketinglevenslijn uit. Sinds 2021 geef ik trainingen aan ondernemers die ook willen scoren in Google.

Wat kost de seo cursus voor beginners?

Bij  deze training  hoort een investering van  125,-. 
Dat is belachelijk weinig voor een strategie waarmee je voor altijd gratis klanten kunt werven. 


Yes ik doe mee!

Veelgestelde vragen over de seo cursus voor beginners

Hoeveel tijd ben je kwijt aan de seo cursus voor beginners?
De cursus zelf duurt 58 minuten. Daarnaast is het noodzakelijk dat je 1 keer onderzoek doet (dit wordt stap voor stap uitgelegd in de cursus). De een heeft daarvoor een uurtje nodig en de ander is daar 2 uur aan kwijt. Dit kun je zien als eenmalig huiswerk.

Met het huiswerk kun je je content maken/wijzigen in Google proof content.
Hoe lang je daarmee bezig bent is echt heel persoonlijk. De 1 is in een uur klaar met het schrijven van een pagina de ander doet er 4 uur over. Tot slot heb je nog maandelijks een half uurtje voortgang checken. Maar dit het leuke gedeelte. Je ziet dan welke vooruitgang je boekt en hier krijg je echt energie van.
Hoe lang je daarmee bezig bent is echt heel persoonlijk. De 1 is in een uur klaar met het schrijven van een pagina de ander doet er 4 uur over. Tot slot heb je nog maandelijks een half uurtje voortgang checken. Maar dit het leuke gedeelte. Je ziet dan welke vooruitgang je boekt en hier krijg je echt energie van.
Ik weet al best wel wat van seo, past deze cursus dan wel?
Dat hangt er vanaf? Ben je tevreden met je resultaten? Zo niet, dan is deze cursus toch aan te bevelen, want wellicht ben je dan een stap vergeten en word je door deze cursus bewust van die vergeten stap. Als je die dan rechtzet, gaan ineens je resultaten door het dak.
Ik wil seo liever uitbesteden, kan dat?
Dat kan zeker. Alsnog adviseer ik je om in ieder geval deze basiscursus te volgen. Als je gaat uitbesteden is het fijn als je in ieder geval weet wat de ander nodig heeft. Je resultaten worden namelijk veel beter als jouw input van hoge kwaliteit is. En je bent ook minder uren kwijt bij degene aan wie je dit uitbesteedt omdat je zulke waardevolle input kan leveren.

Deze merken kozen mij als online marketing consultant:

chevron-downquestion-circlecheckmark-circle